Saturday, April 21, 2018

TASBIH TERAS KEMUNING HITAM GRED A++



Tasbih Teras Kemuning Hitam Gred A++

Bilangan Biji : 100 biji
Saiz : 14mm -/+ ( XL )
* Biji licin dan terpilih

Teras Kemuning Hitam pada tasbih ini sangat solid. Bunyi seakan batu apabila biji-biji tasbih bertemu antara satu dengan yang lain.

Antara khasiat Kemuning Hitam ialah :

- penawar racun dan bisa
- awet muda
- membuang toksik dalam badan
- penawar santau dan sihir
- dan banyak lagi

wasap segera ke :-

+6011 1991 5484
+6011 1991 5484
+6011 1991 5484

==============

"Sila Klik Pada Gambar Untuk Paparan Yang Lebih Terperinci"

==============

untuk mengetahui produk-produk terkini dan terbaru daripada kami,
Follow Fb :  Warisan Nusantara - Tasbih, Tongkat dan Oud 

Tasbih Teras Kenaung (Sold Out)







Pernah dengar Teras Kayu Kenaung?

Peminat teras kayu pasti tahu tentang kayu ni.
Kayu yang sangat-sangat rare yang tumbuh diatas Banjaran Titiwangsa dari Utara Malaysia, memanjang ke Sebuah bukit di Thailand.

Dikatakan, hulu keris Taming Sari dibuat daripada Teras Kayu Kenaung.

Dan mengikut cerita yang masyhur juga, hulubalang istana zaman dahulu kala menggunakan keris atau badik yang mana hulunya diperbuat daripada Teras Kayu Kenaung.

Khasiatnya, apabila mereka bertempur dan tercedera, mereka akan sapu tempat luka teraebut menggunakan hulu badik daripada Teras Kayu Kenaung tersebut.

Dan sememangnya Teras Kenaung ini sangat susah dan terlebih susah untuk dicari yang original dek kerana teras-teras kayu yang berwarna hitam ini ada 6 hingga 7 jenis!

Kami jarang sekali post berkenaan Teras Kayu yang sangat Rare kerana tak mahu kecewakan sahabat peminat tegar teras kayu.

Cuma kali ini kami kongsikan ada seutas Tasbih Teras Kenaung 33 Biji saiz biji 13mm -/+ untuk tatapan peminat dan sahabat yang baru ingin mengenali teras kayu.

Tak perlu pm kami.
Sahabat yang berminat, terus klik link wasap kami dibawah kerana Tasbih Teras Kenaung ini hanya ada SEUTAS SAHAJA.

whatsApp 

+6011 1991 5484
+6011 1991 5484
+6011 1991 5484


Terima Kasih sudi baca posting kami kali ini. 
Nantikan pengenalan-pengenalan tentang teras kayu dari kami pada masa akan datang.


#tasbihTeras
#terasKayu
#terasKenaung
#warisanNusantara
#Nusantara_Craftmanship

Sunday, April 1, 2018

KAYU URUT TERAS KAYU PENAWAR HITAM DAN RAJA KAYU



KAYU URUT WARISAN

4 Unit Ready Stok
Rm50 Free pos 
Saiz - 6 -/+ inci 
Raja Kayu ( warna Oren )
Penawar Hitam ( warna Hitam )

Wasap terus ke


#kayuUrutWarisan
#warisanNusantara
#Nusantara_Craftmanship

Thursday, March 29, 2018

TESTER OUD LUCKNOW




OUD LUCKNOW

Bau harum seperti berada di Tanah Haram.
Kami tahu, soal bau tidak dapat diungkapkan dengan kata-kata kerana bau adalah hak bagi hidung, deria bau.

Setelah hampir 2 tahun mempromosikan Oud Lucknow secara online, baru kali ini mampu untuk keluarkan Tester. 

Untuk testimoni, klik link dibawah

http://www.teraskayu.com/p/testimoni-oudh.html

=====

Keterangan Produk

Tester Oud Lucknow
Berat : 0.10gram -/+
Harga : RM 15

whatsApp segera ke 

+6011 1991 5484
+6011 1991 5484
+6011 1991 5484

=====

untuk mengetahui produk-produk terkini dan terbaru daripada kami,

Follow Fb :  Warisan Nusantara - Tasbih, Tongkat dan Oud 

Thursday, March 8, 2018

Tasbih Iboi/Ibuih/Iboih/Ibuih/Ibus Boleh ditempah Sekarang





Lama betul menunggu Buah Iboi ni.
Alhamdulillah. Tempahan dibuka sekarang. 8/3/2018

Saiz biji 9-10 mm -/+
Nak berapa biji, boleh ja. Samada 99 biji atau 100 biji atau 1000 biji.

Untuk pertanyaan, WhatsApp kami di

+6011 1991 5484
+6011 1991 5484
+6011 1991 5484

=======

Untuk mengetahui produk-produk terkini dan terbaru daripada kami,
Follow Fb Page :  Warisan Nusantara - Tasbih, Tongkat dan Oud 

Tuesday, February 27, 2018

Tasbih Nibong Tunggal - Ikhtiar Pendinding





Seperti semua sudah maklum, Nibong Tunggal payah nak dapat berbanding Nibong biasa.

Sudah tentu Nibong Tunggal ni khasiat besar lagi.
Edisi terhad, stok tak banyak.

Klik link dibawah ini sekarang untuk melihat gambar-gambar tasbih diatas dengan lebih dekat.


=======


Untuk mengetahui produk-produk terkini dan terbaru daripada kami,

Follow Fb Page :  Warisan Nusantara - Tasbih, Tongkat dan Oud 


Friday, February 23, 2018

Raja Kayu (king of wood), Celagi (Asam) dan Gaharu




Dapatkan 3 Jenis Tasbih Teras Kayu ini pada harga yang sangat berbaloi.

Kualiti biji, ikatan dijamin oleh kami.

Klik link dibawah ini untuk melihat gambar-gambar tasbih diatas dengan lebih dekat.


=======

Untuk mengetahui produk-produk terkini dan terbaru daripada kami,

Follow Fb Page :  Warisan Nusantara - Tasbih, Tongkat dan Oud 

Tuesday, January 30, 2018

TONGKAT WARISAN - TERAS ASAM/CELAGI MATI BERAGAN





Pandangan Tombol Tongkat






Gambar Teras Celagi yang belum diproses 


Kenampakan teras (bahagian yang berwarna coklat gelap) pada bahagian tengah batang celagi


=====

Tongkat Handmade 100% 
Teras Celagi
Panjang - 3 kaki lebih

Masihkah tuan/puan ingat, pada posting kami bertarikh 20/9/2017 tahun lepas, kami ada paparkan proses.....baca selanjutnya dengan klik link dibawah ini :- 


Atau klik pada gambar-gambar diatas.


=======


Untuk mengetahui update produk-produk terkini daripada kami,

Follow Fb Page kami : 
Warisan Nusantara - Tasbih, Tongkat dan Oud 


TASBIH 10 JENIS TERAS KAYU - Teras Betik, Nagasari dan lain-lain





====================TASBIH 10 JENIS KAYU====================
Tasbih 10 Jenis Teras Kayu
Saiz 9-10mm -/+
100 biji

Senarai Kayu :-

1. Teras Cendana
2. Teras Kemuning Hitam
3. Teras Kemuning Kuning
4. Teras Raja Kayu Damar Minyak
5. Teras Celagi

.........Sila Klik Pada Gambar Tasbih untuk paparan lebih lanjut


=====

Untuk mengetahui update produk-produk terkini daripada kami, 

Follow Fb Page kami :  Warisan Nusantara - Tasbih, Tongkat dan Oud 




Wednesday, December 13, 2017

Tasbih Teras Kemuning Hitam mix Teras Gaharu



Sebelum ni kami bagitahu kami tak buat tasbih kecik sebab risiko kayu pecah sangat tinggi.

Tapi kali ini kami buat juga sebab ada lebihan-lebihan kayu yang kecil-kecil. Kalau nak biarkan, membazir pula.


Tasbih Kemuning Hitam mix Teras Gaharu
Saiz 7.7mm (kecik)

Stok TERHAD


*klik pada gambar tasbih untuk paparan lebih lanjut


=====


Untuk mengetahui update produk-produk terkini daripada kami, 

Follow Fb Page kami :  Warisan Nusantara - Tasbih, Tongkat dan Oud 

Tuesday, December 5, 2017

Aqeeq Yaman dan Batu Cenderawasih








3 Jenis Aqeeq Yaman

- Aqeeq Kabdi (warna merah hati ayam)
- Aqee Jaza'/Habsyi (warna hitam)
- Aqeeq Khadhra' (warna hijau)

*Semua tembus cahaya

Dan 

2 Biji Batu Cenderawasih (stok akhir 2 biji ni je)

====

Samada tuan/puan mahu batu sahaja atau ingin ikat perak terus, 

wasap segera ke nombor dibawah ini jika berminat :-


*Sila Klik Pada Gambar di atas untuk melihat gambar-gambar yang lebih terperinci

#aqeeqYaman
#batuCenderawasih
#permataWarisan
#cincinWarisan
#warisanNusantara
#Nusantara_Craftmanship



Sunday, November 19, 2017

Tongkat Teras Penawar Hitam, Inai Galak dan Teras Kundang/Miyor




Gabungan Teras Penawar Hitam, Teras Kundang dan Teras Inai Galak.

Panjang - 3 kaki 1 inchi -/+

Handmade 100%

Wasap ke +6011 1991 5484

======

Ketiga-tiga tongkat ni dibuat daripada Teras Penawar Hitam. Cuma bezanya.......baca selanjutnya dengan klik link dibawah :-



======

Untuk update produk-produk terkini daripada kami 

Follow Fb Page kami :  Warisan Nusantara - Tasbih, Tongkat dan Oud 

#Teras_Kayu
#tongkatWarisan
#warisanNusantara
#Nusantara_Craftmanship

Saturday, October 28, 2017

Antara 2 Darjat - Gaharu Aquilaria dan Gaharu Lucknow



Antara 2 darjat.

Oud campur - Oud Lucknow
Oud asli - aquilaria malacensiss 

Walaupun #oudhLucknow adalah oud campur, tapi baunya setanding dengan yang asli.

Sebab itulah kami perkenalkan Oudh Lucknow ini kepada umum. Supaya ramai diluar sana yang kekurangan modal, dapat menikmati bauan asal kayu gaharu dengan harga mampu milik. 😊

Jangan disangka bau oud ini semacam bau kasturi, bau menthol, mint (berangin) atau kekal lama. 

Kerana oud yang berbau sebegitu (mint) amat pasti peratus kandungan oud sangat2 sedikit dalam wangian tersebut dan soal tahan lama pula bergantung kepada hormon tubuh dan persekitaran. Lainlah kalau perfume moden yang mana telah dimasukkan satu mekanisme yang menyebabkan wangian tersebut tahan lama.

Keunikan Oudh pula, hanya SETITIK sahaja yang diperlukan untuk menyebarkan aroma segar mengersik gaharu.

Ada tak sahabat yang dah dapat Oudh Lucknow, Haruman Memukau, Pekat dan Memikat ini? 

Boleh tak, share pengalaman masing2? 😊

#oudhLucknow
#harumanMemukau
#pekatmemikat
#warisanNusantara

Wednesday, October 4, 2017

COTA NIBONG TUNGGAL LIMITED EDITION



COTA NIBONG TUNGGAL LIMITED EDITION

Semua tahu pokok Nibong hidup secara berkelompok. Nak cari yang tunggal, sebatang dia sahaja, memang payah. Usahkan yang tunggal, pokok Nibong tu sendiri pun jarang dah nak tengok sekarang ini.

Peringatan :-
- kayu Nibong Tunggal amat berbisa. Elakkan.....baca selanjutnya dengan klik link dibawah:-

https://warisantongkat.blogspot.my/2018/02/cota-nibong-tunggal.html


Atau klik pada gambar diatas.


=====

Untuk mengetahui update produk-produk terkini daripada kami, 


Follow Fb Page kami :  Warisan Nusantara - Tasbih, Tongkat dan Oud


#nibongTunggal
#warisanNusantara
#Nusantara_Craftmanship

Thursday, September 28, 2017

Tasbih Teras Keluat Merah




Tasbih Teras Keluat Merah
Saiz S
Bentuk donat
100 biji

Stok terhad

Wasap 


"Sila Klik Pada Gambar Untuk Paparan Yang Lebih Terperinci"

=========

Untuk update produk-produk terkini daripada kami 

Follow Fb Page kami :  Warisan Nusantara - Tasbih, Tongkat dan Oud